top offline web page development software

Naudanliha osana monipuolista ruokavaliota 

Punainen liha on hyvä proteiinin, raudan, seleenin ja B12-vitamiinin lähde. Prosessoidun lihan kulutus kannattaa minimoida ja syödä punaista lihaa runsaan kasvisannoksen kanssa.

Liha on luonteva osa monipuolista ruokavaliota. Se on hyvä proteiinien lähde, joka sisältää myös sinkkiä, rautaa, seleeniä, fosforia, magnesiumia ja B-vitamiineja. Laidunruokitun naudanlihan Omega 3 ja 6 -tasapaino on hyvä ja lihan CLA-pitoisuus on moninkertainen viljalla kasvatettuun lihaan verrattuna. Näiden rasvahappojen tasapainoinen saanti ravinnosta on ihmiselle tärkeää.

Myös E-vitamiinin osuus on laidunruokitussa lihassa moninkertainen. Naudanlihan rasva on pääasiassa näkyvää rasvaa, joka ruoanvalmistuksessa parantaa lihan makua, mutta jonka voi halutessaan helposti poistaa.

Lihan proteiini sisältää oikeassa suhteessa kaikkia aminohappoja, jotka ovat ihmiselle välttämättömiä. Proteiineista saa myös energiaa, joka auttaa jaksamaan ja pitämään kehon suorituskykyä yllä.
Naudanlihassa on kaikista lihalaaduista eniten hemirautaa, joka on helposti imeytyvässä muodossa ja edistää myös muun ruokavalion sisältämän raudan imeytymistä.

Youtube-video