best offline web builder

SITRUUNAGLASEERATTUJA PIHVIKARJAPAISTIVARTAITA ja CURRYNMAKUISTA VARHAISKAALIA
Citrus Flavour

4 annosta

RAAKA-AINEET

0,6 kg pihvikarjan sisä- tai paahtopaistia tai muuta mureaa paistia:
Angus, Charolais, Hereford, Highland Cattle, Limousin tai Simmental
Glaseeraus:
1 sitruunan kuori ja mehu
1 dl valkoista balsamicoetikkaa
3/4 dl hillosokeria
1/2 tl suolaa

4 kpl varrastikkuja
2 rkl rypsiöljyä
1 rkl voita
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
Kaalilisäke:
1 pieni varhaiskaali
1 keskikokoinen sipuli
1 rkl voita
2 rkl rypsiöljyä
3/4 tl currya
3/4 dl kuohukermaa
1/2 tl suolaa
mustapippuria myllystä
Makukoriste:
2 sitruunaa

VALMISTAMINEN

Valmista ensin glaseeraus:
Yhdistä kattilassa sitruunan mehu, kuori, etikka, sokeri ja suola.
Anna kiehua noin 5 minuuttia. Jäähdytä liemi jääkaapissa. Lopputuloksen tulee olla siirappimainen.

Valitse paisti, joka on varmasti mureaa.
Leikkaa 5 x 5 cm paistipala poikkisyin noin 1 cm viipaleiksi. Pujota paistiviipaleet ”laskosmaisesti” varrastikkuihin ”. Paista öljy-voissa vartaat pannulla tai grillissä haluamaasi kypsyysasteeseen ja mausta pippurilla ja suolalla.
Glaseeraa vartaat sitruuna-etikkasiirapilla.

Lisäkkeen valmistamien:
Leikkaa kaali noin 2 cm suikaleiksi.
Kuumenna voi-rypsiöljy kattilassa. Lisää curry ja kaali. Kypsennä kaalia vain hetki, lisää kerma, mausteet ja maista maku. Kaali saa jäädä rapeanpurtavaksi.
Leikkaa lime tai sitruuna puoliksi, paista pannulla tai grillaa leikkauspintaan ruskea pinta. Purista aromikasta sitruunanmehua lihavartaiden päälle.