free wysiwyg site maker

PIHVILIHAKUVERULLA
uunissa tai grillissä
Green taste

4 annosta

RAAKA-AINEET

0,9-1,1 kg pihvikarjan kuvetta eli flank Steak:
Angus, Charolais, Hereford, Highland Cattle, Limousin tai Simmental
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
Vihreä täyte:
2 rasia babypinaattia (200 g)
1 dl mozzarellaraastetta
1 dl parmesanraastetta
1/2 dl korppujauhoja
1/2 ruukkua basilikaa, hienonnettuna
0,5 dl rypsiöljyä
paistonarua rullaan sitomiseen
2 rkl voita
0,5 dl rypsiöljyä
Lisäkkeeksi:
miniluumutomaatteja, paistettuna tai grillattuna

VALMISTAMINEN

Kuvelihan on hyvä olla huoneenlämmössä ainakin tunnin.
Leikkaa terävällä veitsellä kuve vaakatasossa, pitkää sivua pitkin auki kirjaksi. Nuiji tai painele kuve tasaiseksi levyksi. Suolaa ja pippuroi kupeen sisäpinta.
Vihreän täytteen valmistaminen:
Huuhtele pinaatti kylmällä vedellä, laita ne kuumaan kattilaan kunnes pehmenevät ja painuvat kokoon. Jäähdytä ja purista niistä liika neste pois. Hienonna pinaatti ja basilika. Yhdistä ja sekoita pinaatti-basilika, juustoraasteet, korppujauho sekä rypsiöljy.
Kokoaminen ja paistaminen:
Levitä täyte tasaisesti kuvelevyn puoleen väliin. Rullaa kuve pituussuunnassa tiukaksi rullaksi. Sido paistinnarulla rulla tasaisin välein kiinni.
Paista rullaan pannulla voi-rypsiöljyssä ruskea pinta. Siirrä rulla uunikestävään vuokaan, suolaa, kaada paistorasva päälle suolaa ja pippuroi rullan pinta.
Työnnä lämpömittari lihaan ja kypsennä 120 asteisessa uunissa, kunnes sisälämpötila on 55-57 astetta, silloin lopputulos on punertava (noin 35 - 40 minuuttia).
Kuverullan voi kypsentää grillissä 15-20 minuuttia välillä kääntäen.
Tarkista sisälämpötila mittarilla; kun se näyttää 55-57 astetta on lopputulos punertava.
Anna rullan vetäytyä kypsennyksen jälkeen folioon käärittynä vähintään 10 minuuttia ennen sen viipalointia. Tarjoa kuverullan kanssa miniluumutomaatteja, sesonkivihanneksia ja/tai vihersalaattia.