easy mobile web page design

PIHVILIHAMUREKE

Meat Loaf Love

4 annosta

RAAKA-AINEET

O,8 kg pihvikarjan paistijauhelihaa:
Angus, Charolais, Hereford, Highland Cattle, Limousin tai Simmental
1 keskikokoinen sipuli, hienonnettuna
2-3 kynttä valkosipulia hienonnettuna
1 rkl voita
2 kpl luomu kananmunaa
1 dl ruokakermaa tai luonnon jogurttia
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä.

Täyte:
1 dl kokonaisia tattarisuurimoita (75 g)
0,75 l vettä
1 tl currya
1 tl suolaa
1 keskikokoinen porkkana (120 g)
1 punainen paprika (200 g)
1/2 purjon vihreää osaa, hienonnettuna (60 g)
1 kpl luomukananmunaa
1 dl mustaleimaemmentalia raasteena (50 g)
1/2 ruukkua basilikaa, hienonnettuna
1/2 tl suolaa
mustapippuria myllystä

VALMISTAMINEN

Valmista ensin täyte:
Keitä tattari curry-suolavedessä 8 minuuttia. Huuhtele siivilässä kylmällä vedellä ja valuta.
Kuori porkkana ja raasta se karkeaksi.
Pilko paprika noin 0,5 cm kuutioiksi.
Hienonna purjo.
Yhdistä kaikki täyteainekset.
Murekemassan valmistaminen:
Kuullota hienonnetut sipulit voissa pannulla.
Yhdistä jauhelihan joukkoon kerma, sipuli, mausteet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Muotoile leivinpaperin päällä mureketaikinasta noin 2 cm paksu ja noin 30 x 20 cm levy.
Levitä täyte tasaisesti murekelevyn päälle. Rullaa leivinpaperin avulla mureke tiukaksi rullaksi saumapuoli alaspäin.
Nosta leivinpaperin avulla mureke uunipellille ja paista 180 asteessa noin 30-40 minuuttia.
Tarjoa murekkeen kanssa uunissa paahdettuja sesonkivihanneksia ja perunoita, jotka voit kypsentää uunissa yhdessä samaan aikaan murekkeen kanssa.
Vinkki: kylmä mureke sopii erinomaisesti leikkeleeksi leivän päälle.